Oliefyr

Udfasningen af oliefyr har været længe undervejs. Regeringen har sat et mål om, at Danmark i 2030 skal være uafhængige af fossile brændstoffer. Det betyder også, at oliefyr skal være udfaset i 2030. På trods af dette findes der stadig rigtig mange aktive oliefyr rundt omkring i landet.

Få et uforpligtende tilbud på udskiftning af oliefyr

Udfasning af oliefyr

I 2016 blev det gjort ulovligt at erstatte et gammelt oliefyr med et nyt, hvis der var mulighed for at blive koblet på naturgas- eller fjernvarmenettet og dermed få fjernvarme eller naturgas i huset. Er du en af de husstande, der stadig har et oliefyr som opvarmningskilde, vil det dermed også få betydning for dig. På et tidspunkt vil du også være nødsaget til at skifte dit gamle oliefyr ud med et naturgasfyr eller fjernvarme eller vælge at få en varmepumpe eller et træpillefyr i dit hjem.

Et oliefyr virker ved, at olien i fyret brændes, hvilket udgiver varme, som bruges til at opvarme vand til blandt andet radiatorer. Årsagen til udfasningen af oliefyr skyldes, at olie er et fossilt brændstof, der er skadeligt for miljøet. Når de fossile brændstoffer afbrændes, udleder de partikler og CO2, hvilket skader miljøet.

Et oliefyr er dermed dårligt for miljøet, men også for din økonomi. Det er dyrt at opvarme med olie, og har du et ældre oliefyr er effektiviteten nedsat væsentligt og nyttevirkningen dårlig. Det betyder, at dit oliefyr ikke udnytter den energi der er i olien optimalt. Et ældre oliefyr kræver samtidig mere vedligeholdelse, hvilket kan blive dyrt i længden.

Der er dermed god grund til at skifte sit gamle oliefyr ud med naturgas, fjernvarme eller en energibesparende varmekilde. Eksempelvis vil du kunne spare 30-50 procent på din varmeregning ved at skifte dit oliefyr ud med fjernvarme og 20-40 procent, hvis du erstatter dit gamle oliefyr med naturgas. Vælger du at udskifte dit oliefyr med en anden opvarmningsløsning, har du desuden mulighed for at modtage et energitilskud for at lave en energioptimering.

Har du et ældre oliefyr, kan vi naturligvis hjælpe med at foretage de nødvendige reparationer og vedligehold. Vi anbefaler dog vores kunder at skifte oliefyret ud med en anden opvarmningsløsning. Har du brug for råd og vejledning i forhold til dette, er vi altid behjælpelige, og laver også gerne en vurdering af, hvilken opvarmningsløsning, der bedst kan betale sig for dig.

Fjernvarme og naturgas

Der findes mange alternativer til oliefyret, som både er bedre for miljøet og billigere. Mange husstande har mulighed for at tilslutte sig til fjernvarme- eller naturgasnetværket. Er det en mulighed for dig, bør du overveje at skifte oliefyret ud med en af disse to opvarmningsløsninger. Både naturgas og fjernvarme er billigere og mere effektive til at opvarme huset end et oliefyr.

Fjernvarme er den opvarmningsform, som flest husstande benytter sig af. Fjernvarme er miljøvenlig og som udgangspunkt billig afhængig af, hvor I landet du bor. Har du ikke mulighed for at få fjernvarme kan naturgas være et godt alternativ. Naturgas er en meget enkel og stabil varmekilde. Nogle steder i landet er der desuden tilslutningspligt til naturgasnetværket.

Energibesparende opvarmningsløsninger

Ud over fjernvarme og naturgas findes der også en række andre energibesparende opvarmningsløsninger, som kan være en mulighed at skifte til, hvis du skal udskifte dit gamle oliefyr, og du ønsker en mere energirigtig opvarmningsløsning.

Disse energibesparende opvarmningsløsninger omfatter:

  • Jordvarme
  • Solfanger
  • Træpillefyr
  • Luft-til-vand varmepumpe

Du kan læse meget mere om de andre varmekilder her. Vi rådgiver dig naturligvis, når du skal finde et alternativ til oliefyret, så du vælger den opvarmningsløsning, der er den rette for dit hjem.

Få et uforpligtende tilbud på energioptimering

Få et uforpligtende tilbud på din næste opgave – udfyld formularen her, og beskriv opgaven kort. Du er også velkommen til at ringe til os på telefon: 70 25 08 86.