Hvilken type varmekilde du skal vælge til opvarmning af dit hjem, afhænger både af dit hus og dine ønsker. Vi tilbyder rådgivning i forhold til, hvilken varmekilde, der er mest energirigtig, og giver det mindst mulige varmetab i dit hjem. Har du et oliefyr eller et ældre gasfyr, kan der være god grund til at udskifte fyret med en nyere model eller en anden type varmekilde, der både er billigere og mere energibesparende.
Fjernvarme
Fjernvarme som opvarmningsform er efterhånden blevet en af de mest populære i Danmark. Fjernvarme er varmt vand fra fjernvarmeværker, der leveres til huse via rørnettet, hvor det bruges til opvarmning af hjemmet gennem radiatorer eller gennem en anden type varmeveksler.
Fordelen ved fjernvarme er, at det er en billig og miljøvenlig varmeløsning, og desuden en nem opvarmningsløsning, som dog kræver, at du bor i et område, hvor det er muligt at tilslutte sig fjernvarmenettet.
For at varmen udnyttes bedst muligt, er det vigtigt, at anlægget passer i størrelsen til huset, og at det er monteret og installeret korrekt. Er det en fjernvarmeløsning du ønsker, sørger vi naturligvis for det.
Naturgas
Et naturgasfyr er en billig og enkel form for varmeløsning, der virker ved, at naturgassen afbrændes, hvilket danner varme til opvarmning af vand til radiatorer og brugsvand i huset. Et naturgasfyr er en stabil og driftsikker varmeløsning, og er en mere miljøvenlig varmekilde end oliefyr og el-radiatorer.
Det er ikke tilladt at installere gasfyr i nybyggerier, men skal dit naturgasfyr udskiftes, kan du naturligvis få det gamle gasfyr udskiftet med et nyt. Har du et meget gammelt naturgasfyr, kan der desuden være penge at spare ved at udskifte det gamle med en nyere model, der er mere miljørigtig og energieffektiv.
Jordvarme
Jordvarme er et godt og bæredygtigt alternativ til de øvrige varmeløsninger. Jordvarme fungerer ved, at en væskefyldt slange graves ned i jorden, hvor den bliver varmet op af den energi, som solen tilfører jorden, og som ligger i jordlagene. Energien i væsken bliver her pumpet ind i huset og ført ud i husets radiatorer gennem en varmepumpe.
Et jordvarmeanlæg koster en del at etablere, men det tjener sig hurtigt ind igen. Et jordvarmeanlæg bruger en lille mængde strøm til at omdanne jordvarmen til energi. På trods af dette er et jordvarmeanlæg både en billig og miljøvenlig opvarmningsløsning, og er næsten vedligeholdelsesfri.
Har du et godt isoleret hjem, en grund med et stort areal til at nedgrave et jordvarmeanlæg, og ønsker du at fremtidssikre dit hjem, kan jordvarme være den rette varmekilde til dig.
Luft til vand varmepumpe
Varmepumper bliver ofte omtalt som fremtidens opvarmningsløsning. Det skyldes, at varmepumper er billigere i drift og meget mere miljøvenlige end elvarme, selvom de også er eldrevne.
En luft til vand varmepumpe trækker luften udenfor igennem en ventilator og ind til en varmeveksler. Her udvindes varmen fra luften, som omdannes til varmt vand i hanerne og varme i radiatorerne gennem hjemmets varmtvandsbeholder og centralvarmesystem.
Har du ikke et stort nok udeareal til etablering af jordvarme, er en luft til vand varmepumpe et godt alternativ. En luft til vand varmepumpe er ikke helt så effektiv som jordvarme, men er billigere og kræver ikke så meget plads.
Solvarmeanlæg
Solenergi er en god og miljørigtig varmekilde. Ved at benytte et solvarmeanlæg kan du med solenergi forsyne dit hjem med varmt vand og varme.
Et solfangeranlæg består af en sort plade, som kaldes absorberen. Under absorberen ligger der en række rør, hvori der cirkuleres en frostsikker væske. Når solens stråler rammer solfangeren, optager pladen solens energi, hvorved energien bliver omdannet til varme. Herefter transporterer den frostsikre væske i rørene varmen væk fra absorberen til en varmtvandsbeholder i huset, hvor væsken afgiver varmen til vandet i beholderen.
Solfangeren er koblet til både varmtvandsbeholderen og centralvarmesystemet, så der genereres varme i radiatorerne og varmt vand i hanerne også på dage, hvor solenergien ikke er tilstrækkelig.
Udskiftning af varmeanlæg, radiator og varmtvandsbeholder
Uanset, hvilken varmekilde du vælger, kan vi hjælpe dig med montering og installation. Vi tilbyder både udskiftning af varmeanlæg, radiator, varmtvandsbeholder eller varmepumpe og rådgiver dig i forhold til den mest miljørigtige og energieffektive opvarmningsløsning til huset. Er du i tvivl om, hvilken varmeløsning du skal vælge, tilbyder vi også vejledning i forbindelse med valg af varmekilde ud fra dine ønsker og de muligheder der er for opvarmning af dit hjem eller din virksomhed.
Når du installerer en ny varmekilde som eksempelvis et solfangeranlæg, jordvarme eller luft-til-vand varmepumper, kan du få håndværkerfradrag. Husk, at du selv skal sørge for at indberette dit fradrag,
Få et uforpligtende tilbud på energioptimering
Få et uforpligtende tilbud på din næste opgave – udfyld formularen her, og beskriv opgaven kort. Du er også velkommen til at ringe til os på telefon: 70 25 08 86.